Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oroad!


Förtryckt folk

Vad är det som händer i vårt land?

Ingen vågar stå för något som har
med kulturella skillnader där fäder
och bröder använder hedern som
förtryck och nedvärderar kvinnor till
ägodelar där man bestämmer och för
slavar.

Vad har hänt med svenska folket som
verkar blivit som de förtryckta kvinnorna.
TYSTNAT!
Ingen vågar längre stå upp för det som
vi kämpat för sen början av 1900-talet.
Frihet, jämlikhet och broderskap.

Hur har detta kunnat ske på så kort tid?
Vilken rädsla har manipulerat så många?

Alla dessa män som kom hit borde väl
fått upplysning när de steg över gränsen
vad som gäller i vårt demokratiska land.

FEGT av de ledande att inte vara rädd om
de värden som generationer bakåt har kämpat för!






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-09-22 19:47



Bookmark and Share


    farfar och jag
Bra fundering: Vad har hänt med vårt land?
Sänkta skatter för de redan förfördelade, Stupstockar, hårdare tag, bortre gränser, allt fler tror på lögner, allt fler sprider dem, privatiserigshysteri, individen före gruppen, sjuka bestraffas medan misslyckade företagsledare belönas.
Mer bidrag till rika, mindre till fattiga.
Är väl ungefär vas som skiljer från förr när Sverige var ett land att vara stolt över. Dvs innan Palme rensades bort av dem som bestämmer i världen.
Och givetvis en ökande rasism på grund av ovanstående.
Inte vad de flesta vill jag ska skriva, men in i döden tänker jag välja verkligheten före alla flykterna de flesta tar till för att kunna stå ut med sin tro.
2016-10-04

    ej medlem längre
Talande facklor du skriver med vässad penna!! Bra!
2016-09-23

  Marja-Liisa Koski VIP
Tyvärr är det så att en stor del av oss i folket blundar för eländet.
Man skulle nog behöva ha en djuplodande ”Wake up” signal när det gäller just kvinnor. Må de gå nakna eller påklädda är det förbjudet att tafsa dem, underställa dem eller vägra dem den utbildningen de vill ha.
”Man tar seden dit man kommer” med orden att detta gäller i vårt land. Annars blir det en omedelbar utvisning. Vi skall uppehålla ordet ”kvinnofrid” som våra mödrar under några tusen år har kämpat sig till.
Fy, politikerna, skäms för uteblivet handlingskraft!
Kram!
ML

2016-09-23

  i af apa
!!!
2016-09-23

    ej medlem längre
Bravo! Felet ligger i att det är pengar som styr och att Sverige gick med i EU.
Frihet,jämlikhet och broderskap har vi spolat ner i toaletten.
2016-09-23

  Magica VIP
Sunt förnuft borde användas mer, framförallt av de som är i maktposition!
2016-09-23

  Marita Ohlquist VIP
Heja dig!
Bra skrivet, mycket bra!
2016-09-22

    ej medlem längre
Ja, så sant! Bra skrivet om sönderfallet av vårt land!
2016-09-22
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP