Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargen

Vargens ylande väcker mig redan halv sex.
Tyst, som från under en billig kudde, hör jag hur den berättar

En vindby hade svept över jorden.
Åska. Sedan ett regn av tid.
Ångandes ur marken, en hand av urskog. Plötsligt stod han där inne. Pälsen varm och grå. Fångad, i sin naturliga miljö, bland fullmånar, vattenfall, blåbärsris, ormbunkar och sorkar.

Det fanns ingen väg tillbaka.

Han morrar mjukt och jag lyssnar yrvaket

Han säger;
Jag som var luft
Jag som var vatten
Nu är jag sten




Fri vers (Fri form) av Aaxel
Läst 220 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-09-24 19:10



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Väldigt påtagligt skildrat, just så är det nog.
2016-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel