Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

depressionsdemonen

depressionsdemonen
vi kan kalla den så
för den är ingen trevlig typ
ingen man bjuder in på en kaffe
och absolut inte en öl

depressionsdemonen
den tränger sig på ändå
utan inbjudan
som den där bekanta man inte orkar heja på när man är på ICA
men man inser att "fan jag kommer få stå här och prata i minst en kvart nu"
när hen har sett en

depressionsdemonen
klär sig endast i svart
talar endast om hopplöshet
drar upp gamla dåliga minnen
älskar när det gör ont i hjärtat på det där speciella sättet
som när kokande hett vatten träffar riktigt solbränd hud

depressionsdemonen
utan att man tänker på det bygger den bo
som en partner som flyttar in hos en utan att man kommit överens om det
en lampa här
några kaffekoppar här
helt plötsligt står man på IKEA tillsammans och väljer ut nya vardagsrumsmöbler tillsammans

depressionsdemonen
akta er för den
för annars kan jag lova
att ni flyttar ihop på riktigt
och det är svårt att försöka vräka någon
om man har gemensamt bolån




Fri vers av sehnsucht
Läst 654 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-09-24 19:25



Bookmark and Share


  Natten24
helt otrolgt. sså bra... :)
2017-07-15

    ej medlem längre
Åh, ja. Så jävla mitt i prick. Tack tack tack.
2016-09-25

  i af apa
konstvärlden
är också klädd i svart
undrar om de är en
& samma demon...

svart verklighet
men inte utan humor,
tolkar apa
2016-09-24

  Arne Ugglemosse
välskrivet och sant
2016-09-24
  > Nästa text
< Föregående

sehnsucht
sehnsucht