Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


BARNENS BÄSTA VÄN

Förtälj för mej åter
om sagan,
om barnens bästa vän.
Från barnaår jag hört den
men tvivlar på den än.
Jag önskade jag hade
en tro som Abraham,
han patriarken
som trofast litade på Herran.
...
Men min tro
är som ett visset blad
som dalar ner
mot marken.

I TV ser och hör vi
varje dag
hur barnen dör och lider.
Av hat och våld,
av svält och nöd,
i krigens fasansfull tider.
Var är barnens bästa vän?
Jag önskade jag kunde tro,
som patriarken,
som trodde när allt hopp
var fjärran.
...
Men min tro
är som ett visset blad
som dalar ner
mot maken.




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 284 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-09-26 11:27



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Sista stycket är smärtsamt starkt. Hoppas på uppvindar.
2017-06-09

  Solstrale VIP
Vemod sorg och empatisering med barnens utsatthet! Värdigt och vackert!
2016-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl