Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kung och drottning, löpare och tinnar och torn, döpare och en själ förlorn


Schack matt

Du är seriekung
Frågar om jag vill bli din drottning
Din zahir
Över silverhav och lummighet
I en övergiven borg med olivgrön tapet
(Min strupe läcker bräckt vatten, slickar mina läppar)
Du säger att du är kräsen
men
att det går som en navelsträng mellan våra väsen
Att vi har makten att skapa begär, att förspillas

Men pusslet passar även i presens
När jag dör, smälter, vrider du mitt sinne ur led?
Bär du mig uppför den bredaste trappan där allt händer?
Bland svarta duvor och vita korpar
Bland bländande solkatter som dansar likt uppjagade tussilagor i fönsterkarmen
Du är mitt syre, jag är din syra
Spyr bläck på dina vinstresultat, för dyra
Din port till det förbjudna under sprickor i himlavalvet
Förtöjda i varandra, är vi (inuti)
Fördömda att vandra
i evig remi




Fri vers av Anna Sandahl
Läst 323 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-27 22:52



Bookmark and Share


  Gin83
Du skapar verkligen ett grymt bra tempo i sina dikter o det är som ett underbart virrvarr av fantastiska ordval och liknelser.
Drömskt och sagolikt i sitt språk emellanåt. Modern och okonstlat emellanåt. Och egenbyggt och innovativt emellanåt. Denna har verkligen allt och jag formligen älskar de sju första raderna . Tar mig bort till en annan plats
Underbar
2017-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Anna Sandahl
Anna Sandahl