Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Salma

Surmulen så vet hon hur hon håller sig frisk,
om inte grenen slår mot ryggen först lika hel som oskadad.
Magen åskar och så ger hon den tid för att den kurrar.
I rabatten odlar hon medicinalväxter havtorn rhamnoida
röda bär och bitter bark till te om kvällen mot
Salmas skepsis sepsisen - blodet rensas, hon sover lugnt.
Annars ska vi alla den vägen vandra.
Tåras inte. År 2016 är 1860. Gammaldags ovälkommen
sax har förbud, klipper sönder, en larvgaffel gafflar
i Twin Peaks, om Salma, det var så hon hette först.

Hon drömmer om städer och torg, ser sig själv stå där
och tycka att en och annan lever i Rabelais groteskeri,
bisarra skratt kör på, bilar kör över, hon stannar bakom
bussen och stannar trafiken, så tutas det, hon håller
hastigheten och bryr sig inte.

Kultur gör Salma ogästvänlig. Anne-Marie /tornadon/
/torglik/ vill hon helst inte ha med på bjudningen,
inte där hemma.






Övriga genrer av frun
Läst 201 gånger
Publicerad 2016-09-28 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun