Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jacko

Jacko
när jag kom in
såg han på mig och väste lite hest
- malacka
- signomi, ti les?, sa jag
och kände mig ganska dissad
han nonchalerade mig mig högaktningsfullt
jag valde att betrakta honom på avstånd
försökte med en visselkonversation
vilket föll ganska väl ut
jag satt där närmast havet
och han i sitt lilla rum
i en stor och ödslig sal
vi såg på varandra med någon form av respekt
fast han hade varit respektlös i sin hälsning
när jag åter igen närmade mig
tillät han mig - den främmande -
att känna hans fjäderdräkt
den vackra ensamma grå med bärnstensögon
jacko i fångenskap




Fri vers (Fri form) av astridchen VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-28 20:30



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
usch, grå jacko numera utrotningshotade till följd av personer som har dem i fångenskap.

Bra dikt, särledes kraftfulla slutet
2016-09-29
  > Nästa text
< Föregående

astridchen
astridchen VIP