Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skred

bolmande, som snön
vit talk
på dina händer
glöder
i dina händer
akupunktur, som
sticker
i dina händer

och din ryggrad

händerna, som reste pelarna
runt vår bräckliga stad
och ryggraden
som höll den stående
i ett evigt skred




Fri vers av dialektpoeten
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-09-29 14:47



Bookmark and Share


  objekt3
Sorgligt och starkt.
2016-09-29

    ej medlem längre
det doftar av magnesiumoxid i diktens andra rad, men talken kanske står för något annat...än det vita man använder när man lyfter skrot...

sedan akupunktur...

..kopplas sedan till de starke som byggde staden...och sedan följer den i mitt tycke finfina slutraden:

"som höll den stående/i ett evigt skred"

snyggt! Tack.
2016-09-29
  > Nästa text
< Föregående

dialektpoeten
dialektpoeten