Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spoken word.


Måla



På rymmen
i rymden
-
rytmiskt
dansande
skrattande
gråtandene

- på rymmen.

- Målar inte numera.
Ring mig en annan dag.

- Jag vill bara sova,
jag är trött,
och hungrig -
- hungrig som fan
- hungrig på livet
- på dig, även fast jag
inte ens vet vem du är.

Jag vill skapa igen
fast jag har ingen ork,
jag vill sova för jag är
trött - fast inte ens det
- orkar jag.

Ring mig nån annan dag,
vet inte vilken dag än, kanske
det är bättre att jag ringer dig.
Men du vet ju redan det, - jag
kommer inte att ringa till dig.
Jag säger så, för att ja, jo, jag
vill ringa dig, - men jag orkar inte
prata.
- Ja, man brukar ju prata när man ringer
folk - annars kan det ju verka rätt knäppt.
-

Måla. Säger jag åt mig själv.
-Ta upp målarpenseln och börja.
-Bara lite färg, du gillra ju färger
gör du inte? - Jo... Säger jag.
- Jag gillar färger.

Men just nu, orkar jag inte - färger.
Det är nästan så att det gör ont i ögonen
- alla dessa jävla färger. Färgglada människor
som ler så glatt - GÅ HEM med er!
- Försvinn inn i dimman!!!

Jag orkar inte måla.
Inga färger, snälla.
Färgerna gör ont i mina
ögon.

På rymmen
i rymden
-
rytmiskt
dansande
skrattande
gråtandene
...
jag vill skapa igen
fast jag har ingen ork
jag vill sova, för jag är
trött - fast inte ens det
- orkar jag.

- Måla. Säger jag åt mig själv.
Det är tyst i rummet.

Sätter på musik.

Rymmer.
Inn i dimman.

Måla. Säger jag åt mig själv.


- Jag vill verkligen måla igen,
skapa...


- jag vill sova, för jag är
trött - fast inte ens det


- orkar jag.






Fri vers (Spoken word/Slam) av Nina.K
Läst 325 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-10-05 03:25



Bookmark and Share


  ULJO
Snyggt
2016-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Nina.K
Nina.K