Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På stranden






Ledsen och besviken
tänkte arga ord

säga eller inte säga

körde till havet
behövde lugn och ro

letade upp en pinne
skrev orden i sanden

satte mig, såg mot horisonten
lyssnade till vågorna
funderade

en våg, större än de andra
slog in mot land

orden försvann ut i vattnet
såg det som ett tecken

ett musselskal låg kvar
tog med det hem




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2016-10-07 11:44



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra belyst vännen
2016-10-10

  ResenärGenomLivet VIP
Ofta är det som det är sagt att "tala är silver och tiga är guld"...
2016-10-09

  StinaJ VIP
Att tänka efter före är alltid bra.på så sätt undviks många misstag som man tvinga ångra sedan. Kloka skriva ord !
2016-10-09

  Eva Helene VIP
Vid mötet med havet brukar ens egna bekymmer mycket riktigt få sina rätta proportioner. Fint här!
2016-10-09

  överlevaren VIP
Bra sätt att rensa tankarna och få utlopp!
2016-10-08

  Karina"Kia"
Ilskan som försvann...där nere mot strand..när vågorna ger styrkan,tålamod tillbaka...

Du ger klokord och gör så bra till sinnet ska få ro..

En musslas betydelse i tyst ensam stund vid strand!

Bra så!
2016-10-07

  Nils-Robert
Ditt goda omdöme ledsagade dig.
2016-10-07

  Ingrid Trolle
Alltid klokt att
tänka efter innan
man låter bilan falla
2016-10-07

  ULJO
Mycket bra
2016-10-07

  walborg
Så stark berättelse om att absolut inte vilja såra eller skada någon människa
2016-10-07

  Gunnel Eriksson VIP
Klokt att skriva när man är upprörd.
På papper eller som du i sanden.,
som också gav dig ett tecken. Fin dikt.
2016-10-07

  Öknens Ros VIP
bättre ta tid till eftertanke än brusa upp och öda energi på det som kanske inte är så stort att bry sig.
2016-10-07

  Niliboy
Fint!
2016-10-07

  Solstrale VIP
Den sjunde vågen med Marie Fredriksson en fantastisk sång jag kommat tänka på, för den är starkare! Din text är som en våg, som finner kraft!
2016-10-07

  Maria Sundelin VIP
Ibland är det bra att ta sig tid att reflektera
Kramar
2016-10-07

    ej medlem längre
Vilken underbar bild dina ord målar!
2016-10-07

  i af apa
vilken fin bild!
2016-10-07

    Birgersdotter VIP
Fin klok text.
2016-10-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Ibland är tystnad, det bästa svaret. Fint diktat om detta.
2016-10-07

    glas-svalan VIP
Så fin text. Havet ger och tar.
2016-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP