Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om orden var något annat

Om orden var individer,
vad skulle de då säga?
Hur skulle de formges, gruppera sig och växa?

Om orden var grässtrån i backen,
Vad skulle de då viska?
Hur skulle de dansa, ge livskraft och spridas?

Om orden var färger,
vad skulle de då måla?
Hur skulle de blandas, samspela och kompletteras?

Om orden var spegelbilder,
vad skulle de då visa?
Hur skulle de gestikulera, sända budskap och reflektera?

Om orden var lyktor,
vad skulle de då belysa?
Hur skulle de bringa trygghet, tröst och ljus?

Om orden var svalor,
var skulle de då fara?
Hur skulle de flyga, bringa gåvor och förökas?

Om orden var helt fria,
vad skulle de då vara?
Hur skulle de uttryckas, sättas samman och formuleras?




Fri vers (Fri form) av A_Bishop
Läst 281 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-10-11 18:14



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Mycket tänkvärda ord här och utformningen av diktens yttre struktur sitter fint.

Om jag var ord så skulle jag säga just såhär och lägga handen såhär i High-five!!!
2016-10-21

  Camelot
Härligt med ord som är fria som svalor och ger färg!
2016-10-14

    ej medlem längre
tycker om den här lekfullheten som strålar ut ifrån ordkropparna... skönt..
2016-10-12
  > Nästa text
< Föregående

A_Bishop
A_Bishop