Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halv och svartvit

Det är regn och åska som låter mot fönstret
och det är du som är åskan
även fast jag vet att du gör ont får du komma in
lägga dig bredvid
och bara försvinna tillsammans med mig

För jag vill känna din hud
en sista (första) gång
säga ord som sätter djupa spår
och bara känna hur din kropp värmer

Jag drömmer, önskar, hoppas att
dina drömmar är lika som mina
när jag ser dig fridfullt ligga bredvid
hur dina läppar sakta rör sig
som om du vill säga något i din sömn
och med all min kraft håller jag emot för att inte svara
för jag vill inte väcka dig ur sömnen

Som en tragedi skriven utav Shakespeare
jag hör fortfarande hur dina hjärtslag slår
hur dina andetag känns som en behaglig vårvind
din ögon som tindrar i mörker
hur våra läppar är som två pusselbitar
som bara vill sättas ihop
en sista gång

Varje hals jag har kysst
alla ögon jag har mött
varje tår jag har torkat bort
varje kind jag smekt
alla händer jag hållt
varenda ben jag har masserat
alla andetag jag har delat med någon
då har jag tänkt på dig

Och vad i hela helvete
gör det mig till för människa?




Övriga genrer av calle_
Läst 998 gånger och applåderad av 29 personer
Utvald text
Publicerad 2016-10-12 06:40



Bookmark and Share


  Daphne VIP
Heartbreaking, själva fenomenet färg är för evigt kopplat till någon vars frånvaro för evigt gör en halv och svartvit, eller i alla fall en del av allt det där det är att vara människa.
2022-03-08

  Monika A Mirsch VIP
Din dikt går på djupet med smäckra formuleringar.
2017-01-12

    ej medlem längre
Bitterljuvt, vackert! De två läpparna är fint gestaltade.
Man är ju inte mer än människa... :-)
2016-12-26
  > Nästa text
< Föregående

calle_
calle_