Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En repris på en text jag skrev för några år sedan. Passar väl bra idag när Bob Dylan fått Nobels litteraturpris.


Tribute till Bob Dylan

Du munspelande mäster
med sånger till protest
Din raspighet i rösten
är det jag älskar mest

Zimmerman är namnet
när du inte är artist
Dylan låter bättre
och verkar inte trist

Bob Dylan med gitarr
där på sextiotalet
Mot Beatles och Elvis
det självklara valet

Om mannen som besjöng
naturens alla djur
Musiken från din gura
går i moll och dur

En folkkär sångare
och ständigt aktuell
Med texter som riktar
mot samhället en smäll

Om mannen som spelar
sin klang på tamburin
En smak av det goda
som riktigt årgångsvin

Protester mot det onda
och fattigdom i världen
Ditt innehåll från dikten
de tar man med på färden

Om banket på dörren
till himmelens ruta
Dina vackra sånger
ja de kan aldrig sluta

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 834 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-10-13 23:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Riktigt fin text och hyllning!
2016-10-19

  Eva Helene VIP
Tack för denna fina hyllning!
2016-10-17

  Goraxy 89 Orion VIP
Måste säga trots att jag gillar ämnet här ! - Munspelet hör inte till Bob's starkaste sidor och många spelar gitarr mycket bättre, men den raspiga rösten är kanon och poesin flödar alltjämt :)

Gillar!!!!
2016-10-17

  StinaJ VIP
En fin hyllning till en fantastisk poet. Väl värd ett nobelpris i litteratur
2016-10-17

  Fem hjärtan VIP
En mycket fin hyllningsdikt från en poetpenna av guld!
2016-10-15

  Fredrik P. VIP
Suverän hyllningsdikt!
2016-10-15

  ResenärGenomLivet VIP
Fin hyllningsdikt...
2016-10-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Rätt! Nu när
Sv A-n börjat
välja musikanter
kanske det kan bli
att vi får se att Evert
Taube får i efterskott
vad han för 1000 år
sen borde ha fått!
Ingen annan diktare
hans mål i dikteriet nått!
*********************

2016-10-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbar hyllning till en rockikon/poet! På rim dessutom!
2016-10-14

  Kjell Åhsberg
Tack för fin hyllning till Bob Dylan. (Och tack till akademien som vågade gå lite utanför de annars så stela ramarna.)
2016-10-14

    ej medlem längre
En värdig hyllning till en ikon av stora mått.
2016-10-14

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllningstext!
Bra skrivet.
2016-10-14

  Anya VIP
Passande en dag som denna.
2016-10-14

  Solstrale VIP
Så himla bra! :)
2016-10-14

  Katinka VIP
Jättebra!!
2016-10-14

  Marianne Räf
En fin hyllning !
2016-10-14

    ej medlem längre
Bravo, och Bravo Dylan:)
2016-10-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO