Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Narcissistens klagan

Varför vill så många mig ont?
Jag är klok, attraktiv, snäll, barnkär och nästan perfekt.
Jag är oskyldig till allt folk ljuger ihop om mig.

Varför måste de hålla på att
jaga
beklaga
spionera
infiltrera

Alla pengar jag lånat tänkte jag betala tillbaka.
Det är väl ändå tanken som räknas?
Inte kunde jag veta att min ekonomi inte skulle tillåta ...

Varför måste folk hela tiden
missförstå
förbigå
misstänkliggöra
anföra

De familjer jag startade avsåg jag att ta hand om.
Det är väl ändå avsikterna som räknas?
Inte kunde jag veta att mina fruar skulle bli missnöjda?

Varför skall alltid ens närmaste
kräva kärlek
ogilla smälek
vilja respekteras
önska accepteras

Mina barn ville jag alltid ha bra kontakt med.
Det är väl ändå viljan som räknas?
Inte kunde jag veta att mina egna barn skulle bli så illojala?

Varför skall alltid ens barn
ställa driftkrav
invadera ens enklav
sluta beundra
Börja
missförstå
förbigå
misstänkliggöra
anföra














Fri vers (Prosapoesi) av Anita Hanssen
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-14 17:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Hanssen
Anita Hanssen