Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så är-inte

 

 

 

så lägger jag mig
i skymningssvanens vingar

 

 

 

tystnaden
är rosen
lagd på mitt bröst


 

 

följer skymningssvanens
purpurandning

 

 

seglar jag nu
in i tystnad

 

 

 

höstgryning
lindar purpursjalar

 

 

 runt halsar
sträckta till färd

 

 

 

 
säg
vem vore
berget

 

 

utan vingar
kan ske min gravbård

 

 

 

så   lyfter
färdande

 

 

 andning
över axlar bärandes ok

 

 

 
färds
ande

 

målar penseldrag
mjuka

 

 

i ansiktsovaler rörda av guld

 

 

 
ansikten


spegeloblater

 

 

 

smälter i kärlekens mötesögon

 

 

 

diamantens seendeskärpa

stiger fram ur koleldar

 

 

 

 

 

det är tomt   att inte säga
älskade i sant möte

 

 

så är   inte
livets mening

 

 med rosens taggar sömmas
ett mönster 

 


 

så   är

tystnaden
mitt följe

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 578 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-10-14 18:44



Bookmark and Share


  peter markurth
De är bra som alltid
2017-09-25

    ej medlem längre
Underbart ensamt
2016-12-12

  Bengt H VIP
Texten är lite som en meditation för den svaga tanken. Som en dimma av överraskningar. Oklart och samtidigt mycket välkommet.
2016-10-19

  Goraxy 89 Orion VIP
Så Vackert skriven denna (nästan för vackert) - Förlåt mig - jag saknar ännu något kan inte exakt säga - - VAD?
Nu hakar tankarna bara upp sig här och jag måste kanske söka svaren i tystnaden :-)
2016-10-14

    ej medlem längre
det är
just där
vingen bryter
ljuset
vi kom att
förstå

tystnaden
lär berätta

Tack finaste!

2016-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser