Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eva Langrath Dikten har fått Hederspris i Skrivarsidans Oktober Dikt tävling Tema Hopp


Tankar

Kvällen ljummen
sanden kryper in i sandalerna

Du stiger sakta upp ur havet
rund som en boll

Vatten och himmel tonar i rosa och klarblått

Rakt framför mig står en livboj
att kastas ut till den som är i nöd

Tiden tycks vila en stund
krigen avlägsna
inga båtar förliser här i natt

På ett annat hav
räcker någon ut en hjälpande hand

I en kyrka bjuder man in
människorna från moskén på andra sidan gatan

Ett barn möts av en vuxen
som ser
det som finns bakom ilskan

Stranden fylls av människor
som ser dig stiga
högre och högre

Ditt sken bildar en brygga
från horisonten intill land

© Eva Langrath 2016




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 731 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-10-15 20:33



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Vacker och hoppfull. Underbara bilder.
2016-11-07

  Minkki VIP
Ett vackert ögonblick som skänker hopp, grattis till utmärkelsen!
2016-10-20

  ULJO
Fint
2016-10-20

  Anya VIP
En mycket vacker text, den liksom böljar fram när jag läser. Ett viktigt budskap!!! Tycker slutorden var så fina...en brygga från horisont intill land. Grattis till utmärkelsen!
2016-10-20

    ej medlem längre
Dikten förmedlar stillhet och värme, nästan andaktsfullt.
2016-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP