Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Killen i kassan


det är en måndag i oktober

löven faller

liksom regnet

och jag

allt är grått

allt är vått

kylan smyger sig på

går in i affären

plockar det jag ska ha

väljer fel kassa såklart

en kund som handlar

för ett helt kompani

om inte mer

kollar de andra kassorna

missar att byta

då andra ilar fram

jag är seg

och humöret i botten

tillslut blir det min tur

och vilken tur sen!

killen i kassan

ropar hej och är glad

han är snabb

med att blippa varorna

och pratar och skrattar

han är verkligen

rätt person på rätt plats

och det lyser om honom

glädjen skvätter 

och lämnar avtryck

jag ler tillbaka

när jag får kvittot

och önskar att också jag

vore sådär glad

en grå dag som denna

men faktum är

att han faktiskt

gjorde min dag

så denna affär

bjöd inte bara på mjölk

här serverades det glädje

han lyste som en sol

och hans kassa

kommer jag gå till igen

även om det är kö







Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-10-17 14:37



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Lite kan ibland betyda så mycket, ett hej! några vänliga ord, och allting känns lättare.
2016-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP