Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gång, aldrig mer.


Venedig

I Venedig finns det märkligt nog
mängder av hundar.

Övergödda och feta,
på grund av icke existerande motion.

Det finns ju inga gräsmattor!

Bara Piazzor, gränder och broar.

Och hundarna skiter överallt,
men dock ej på broarna.
Varför vet jag inte!

Kan det vara för att det sägs att de Venetianska kvinnorna,
har världens vackraste ben,
för att de får gå över så många broar?

Är det därför hundarna inte skiter på broarna?

De enda snygga ben jag såg var min frus,
och dem behöver jag inte åka till Venedig för att se.

Och att betala dyra pengar för en guidad tur
för att se Venetianernas tvätt
hänga på linor över kanalerna förstod jag inte.

Det skulle tydligen vara pittoreskt och romantiskt.

Och att de som sålde fågelfrön,
för att turisterna skulle mata duvorna på Markusplatsen,
tjänade mer än mig.

Förstod jag inte alls.




Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 175 gånger
Publicerad 2016-10-21 12:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP