Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från 2016


I väntan på ett barnbarn

Hur ska jag kunna sova
När ett nytt litet liv väntar på att födas
Svulten, förtvinande i det som skulle vara den tryggaste plats som finns
En liten
700g bebis i miniatyr
Kanske för svag att orka leva
Vi vet inte
Vi kan bara hoppas
Och be till gudar vi inte tror på
Lägga vår förtröstan i läkarnas händer
För trots all vilja i världen
Är vi maktlösa
Inför döden...

....................................................................................

Lilla Emilio
Mormors lilla fågelunge
Som vi längtade efter dig
När du växte i din mammas mage
Vi drömde om familjelycka
Kände dina sparkar genom huden
Slog vad om ifall du var en pojke eller flicka
Jag köpte garn i könsneutrala färger
Dammsög internet efter söta stickbeskrivningar
Vävde in min kärlek i varenda lilla maska
Alldeles för tidigt kom du till världen
Bara för ett kort besök i våra liv
Men tillräckligt långt för att vi skulle älska dig
för alltid




Fri vers av Bellissima
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-03 21:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bellissima