Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valet

Det var först när
nazisterna hade organiserat
ett samhällssystem
som det blev ett problem
att det fanns judar
som arbetade som
advokater, domare
eller administratörer

Det var först när
Hitler-Jugend marscherade
som det blev ett problem
att promenera på gatorna
utan att höja armen till Hitler-hälsning
eller skrika Heil Hitler
till människor man mötte

Det var först när
nazisterna hade organiserat tågtransporterna
till koncentrationslägren
som lokförarna tvingades välja
om man vill bidra eller förhindra

Innan var det för tidigt
sedan blev det försent




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-10-23 05:59



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Jävligt bra!
oroar mig mycket över Nazisternas återkomst i olika form men vad gör jag? målar .
2016-10-29

  Johan Strömstedt
Vi får aldrig glömma.
2016-10-27

  Kjell Åhsberg
Du pekar på något vi alltid bör vara vaksam inför. Därför är det viktigt att se tendenserna i samhället i tid istället för att blunda och bara tro att de kommer att gå över. Vi har historien, en hemsk sådan, att lära av.
2016-10-23

  Annie b'larsson VIP
Igår var det judarna, idag är det invandrarna och romerna, imorgon blir det kanske du, dvs vi.


2016-10-23

  Eva Helene VIP
Vi får aldrig glömma och behöver påminnas idag! Tack för en bra text!
2016-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP