Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråsparven

Vart jag än vänder mig
inåt
utåt
hemåt

Byggarbetsplatser

Hammarslag och stängsel
virke som ligger i drivor

Det måste ju pågå annat också tänker jag
Någonstans måste det vara frid
Ugglor som hoar
Vatten som kluckar mot en strand

Livet har liksom blivit en arbetsplats
Nu
Allt förändras så fort
Så var det ju inte förr
Eller hur
Förr förändrades jag. Växte.
Alla
Nya klubbar, kaféer
Gallerior, hus och vägar
Det väl bra innan?

Vi jagade stadens sillhuett i horisonten
En hägring på natthimlen
Visade det sig

Om jag bara kunde kliva av ett tag
Och
Ta en paus från detta stök

Bara existera
i ett viktlöst tomrum
Kanske kunde få vara gråsparv
En liten stund

Jag känner på mig
att det finns intressanta perspektiv
Från trädtopparna och
Från snåren
Från taken och under borden
Men först

skulle jag dra till en urskog
Långt långt bort
Mot trädtopparna
min nya horisont




Fri vers av Aaxel
Läst 250 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-24 16:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel