Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Våldsbilder som vi bombarderas med


Måste ni hålla på så där



Måste ni hålla på så där
förstår ni inte att ni skrämmer mig
där ni rusar fram på gatorna
insvepta i era sjalar
med era mörka hatfyllda ögon
Och skjuter gör ni också
upp i luften med era gevär
och dödar fredsduvorna
som cirklar över våra huvuden
Kan ni inte gå hem
och bära vatten
samla ved
piska mattor
och sopa golv
eller vagga era barn i tröstefamnen
så de kan känna sig trygga
så jag slipper se deras sorgsna ögon




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 311 gånger
Publicerad 2006-05-14 15:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors