Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om benämningar i släktrelationer


Dessutom; till yrket syster

 

När min mamma fick barn, då blev jag en dotter
och jag blev mor, när jag själv fick barn
När jag föddes, fick min bror en lillasyster
som sen blev storasyster, till sin syster yster
När min bror fick barn, då blev jag faster
och jag blev moster, när min syster fick sina barn
När min systers barn fick barn, blev jag farmoster
och kanske, nån gång, mormoster jag blir
När mina brorsbarn fick barn, blev jag plötsligt morfaster
och i framtiden hoppas jag, farfaster få bli
Numer är jag dessutom svärmor, farmor och mormor
och så är jag förstås, lilla jag
Av småttingarna kallades jag Mojje ett slag
och av syskonbarn; faster Ankan - det var jag
Extramormor till tillkomna bonusbarnbarn
och mormor Maggan är plötsligt mitt nya namn
Min gudson har nu bara några ynka veckor kvar
vad blir jag nu mer, när han blir far?

 




Fri vers (Fri form) av Mymlan58 VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-10-28 15:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mymlan58
Mymlan58 VIP