Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1980 någonting


Grannsamverkan 2.0


de hörde oss

varje slag som ekade

som fortplantade sig i tystnaden

genom och förbi oss

slag som bara vi trodde oss höra

och hon som tog emot dem

- mamma

hon som blödde för oss

stod upp för oss

stod emellan 

lät hans kraft hagla

över sin kropp

som häftigt regn över jord

som Jesus på korset

utlämnad, sårbar

och aldrig att hon skrek

hon bara bet ihop

skälvde något

när blodet lämnade

hennes ansikte

och världen vitnade

blev tom

och ännu tystare

när slagen ljudit ut

de hörde oss, grannarna

men aldrig att de låtsades om det

det som hände i bostaden intill

som lät så förfärligt

det tystnade ju tillslut

det tystade allt

också världen intill

medan vi stod i brand

























Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-10-31 17:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP