Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Variation i morgonljus

Morgonen vaknar

precis när diset suddar ut ängarnas konturer

Dagningen häver sig upp längs horisonten,

skimrar till i kylan

snuddar vid vår hud och berör

 

Så bärs gryningen

långt ovanför trädens kronor

Grenklykorna tycks rufsa om vindens hår

och hennes ord rinner fram likt en hymn

 

Alldeles intill faller deras löv,

singlar ned mot färgglada mattor

Ord av älskog rinner längs deras anleten

 

Morgonen minns rodnande vad natten bar

björktrasten sjunger

och närvaron träder hennes ljus över bäcken

 

Stängeln vajar till i vinden

närmare nu än igår

 

Dagg i droppar blänker längs fruktens insida

båda är spröda och glänsande av iver

när de smakar morgonluften

 

Raderna,

lyckliga fyller de gryningens mun

 

stämmer sin skatt

i morgonens mynning

 

 

© Birgitta Wäppling, 30 oktober 2016

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 476 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-01 20:07



Bookmark and Share


  Susanne Klint Martell
OJ!

Ord av älskog rinner längs deras anleten...

Bland det vackraste jag läst.
Bokmärks!
2016-11-01
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP