Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

År 1992

 

 

Ibland kommer minnen tillbaka. Som den gången när jag mötte en äldre kvinna i tvättstugan på Österängen 1992. Hon var alltid trevlig, ödmjuk och snäll. När rasism kom på tal, då förbyttes hennes ansikte. Ett allvar infann sig i hennes ögon. Hon sa inget. Hon bara drog upp armen på tröjan och visade vilket nummer hon hade intatuerat på sin hud. Hon var judinna. Numret fick hon av nazisterna...

 

Min man har ett nummer på migrationsverket, det har han haft nu i 18 månader. Går det att jämföra deras upplevelser, nej...självklart inte, men siffror? 

När människan byts ut och bara blir ett nummer i statistiken, då är det farligt...




Övriga genrer av genni VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-01 15:52



Bookmark and Share


  Quasimodo
Låt oss vara människor och inte nummer!
2016-11-01

  Larz Gustafsson VIP
Är det verkligen detta med numreringen som är det farliga?
Nationalsocialismen hade varit lika farlig och motbjudande utan numren.
2016-11-01
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP