Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en plats i livet


Det finns ett punkt i livet där vägen delar sig
ett viktigt val för alla men mest mest för dig och mig
Vår tystnad bakom orden kan vi inte gå förbi
vi längtar till varandra men det blir aldrig mera vi

Det finns ett stund i livet där män'skor kan ta plats
en liten vacker glänta där vi kan ta en rast
En koltrastsång i smärta när våren tränger på
En utsiktsplats bland vänner som vågar att förstå

Det finns en stund i livet för den som söker frid
En fönsterplats på tåget bland skogar äng och sjö
En paus och ett andrum för den som saknar tid
En viloplats för själar som längtar att få dö

Det finns en plats i livet dit vill jag gärna gå
med någon vid min sida som går att lita på
som ser på allt det svåra som verkligen har hänt
men också på den kärlek som gjort att det har vänt




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-02 18:38



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Så vackert positivt och förhoppningsfullt. Den tar jag med mig innan jag loggar ut. Tack.
2016-11-04

  Blomma-Stjärna VIP
tycker om denna dikts lovsång över de viktiga platserna, punkterna, stunderna på livets väg!
2016-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP