Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kattsommar



Den tidiga sommarmorgonen
lurar katten under uthuset
på de nyvakna näbbmössen

Den varma sommardagen
vilar katten på svala jorden
under vinbärsbusken
eller i det höga gräset
med slutna öron
Om någon skulle ropa lent
vill svansen gärna avslöja
det lugna gömstället

I sommarkvällen sitter katten
hos barnen på bryggan
i väntan på en färsk abborre




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 321 gånger
Publicerad 2006-05-15 00:22



Bookmark and Share


  Ingrid Nilsson
Härligt! Håller med Bodil. Med dessa rader återskapar du sommarminnen i oss; jag minns katten Måns i Värmland,som lekte kurragömma med mig o min bror. Fint diktat.
2006-05-15

    Bodil Sandberg
Vilken jättemysig dikt!!!!Jag kommer att tänka på mina somrar där i barndomsbyn...jag hade så många katter...älskade dem alla
2006-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors