Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likgiltighet

Likgiltighet är inte precis mitt bomärke
inte heller att ta det lugnt
eller spara på energin

Allt som oftast
på senare tid
efter dödens visit i mitt liv

Buklandar jag i en sörja
av likgiltighet
likt albatrossen i Bernhard och Bianca

Plötsligt, utan förvarning
ligger jag där
vill ingenting

Destruktiv och tankefri
försöker jag skärpa till mig
lyckas sällan

Vill inte träffa någon
inte göra något
bara låta dagen gå

Längtar efter kvällen
så jag kan lägga mig att sova
förhoppningsvis drömlös

Välsignelsen för mig är
att jag inte alls inser
hur risigt jag mår

Först när jag vaknar
till en bra dag
förstår jag hur det har varit

För det vill jag tacka
Livet
Kraften
Viljan att fortsätta

Annalena Lilith Fuglenes ©
Malta 6 November 2016







Fri vers av Annalena Lilith Fuglenes
Läst 354 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-06 11:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annalena Lilith Fuglenes
Annalena Lilith Fuglenes

Mina favoriter
Julsaga