Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så nu kan de komma

I kvällen repar jag löven
av björkarna nere i dungen;
de allra första, späda löven,
sprakande av klorofyll och liv.

Sedan låter jag dem dra i
brännvin ett par veckor,
innan jag fyller flaskorna
med den färdiga drycken.

Så nu kan de komma;
höststormarna, skuggorna,
vinterkvällarna, mörkret
och de långa, kalla nätterna.

Jag är beredd, lutar mig lugnt
tillbaka i fåtöljen och dricker -
fyller mitt blodomlopp med
försommarens beska kraft,
i drömmar om en annan tid
som snart ska komma åter.

För det är så vår längtan lindras;
allting ska en gång komma åter,
även det som ännu inte varit.




Övriga genrer av Persson
Läst 250 gånger
Publicerad 2006-06-04 11:23



Bookmark and Share


  Yvonne Vigstrand
Detta är riktigt bra min vän....fint skrivet!
Kramen till dig
2006-06-05

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En härlig dikt om att minnas våren mitt i vinterns kyla. Sista versen är riktigt bra och full av djup, bredd, stora perspektiv.
2006-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Persson