Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tolv år

Han har redan gnidit in ditt ansikte
med den halvtorra myggservetten,
bestämt, ja nästan hårdhänt
och fortsatt ner runt hals och nacke.
Det doftar fuktigt sött om huden.
Nu går han några steg bakom dig
och din fiskeväska med draglådan
skramlar mot höften för varje steg.
Du är tolv år. Det är sommarlov.
Det doftar solvarm björk
och pors från myren där ni går.
Skogen speglas i tjärnens vatten.
Din barndom var ännu inte över.
Men vart tog du vägen sen, lille vän?
Kan du hitta stigen som leder tillbaka dit?
Kommer du någonsin att hitta hem igen?
Bara en sak vet vi, både du och jag -
vi vet att du aldrig slutade älska honom,
inte ens efter det som sedan hände.
Du kom bara att älska honom mer.
Nu älskar du honom bara mer.




Övriga genrer av Persson
Läst 406 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-05 14:37



Bookmark and Share


  Yvonne Vigstrand
Oj så vackert och jag känner det som att jag vill läsa en fortsättning på detta....skulle vara oerhört spännande i så fall.

Mycket bra skrivet!
Kramar/Yvonne
2008-12-09

  AndersN
Texten känns tvådelad, där den första delen är den som ger mig mest behållning med sitt självklara bildspråk. Den andra delen, de sista 8 raderna känns lite rumphuggen, inte riktigt klar. Uppdelning i två verser och en tydligare markering i språket om skiftet (från objekt till subjekt) kan utveckla det hela, tror jag.

Visst var somrar så där när man var 12, inte för att min fiskade, men för att det bara var så.
2008-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Persson