Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fostran

Vi blev så vana vid apartheid
att det blev en vardagshandling
att sitta längst bak i bussen
gå till de smutsigaste toaletterna
eller att bli kallad Nigger
av skolflickor med ljusa flätor

Inte tänka för mycket så ilskan väcktes
bara följa med i strömmen
inte reagera på polismisshandel
bara drömma sig bort

Den som försöker trotsa
får ett litet helvete
av sina egna
Vem tror du att du är?
Din lilla ungvalp!
Om jag stått ut i femtio år
så kan väl du stå ut en månad till




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-10 22:29



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
När det inte finns något ljus...skall det vara.
2016-11-11

  Stefan Albrektsson
Ett ruskigt moment 22 du målar upp här (och tyvärr väldigt vanligt i alla slags system, arbetsplatser, osv).
2016-11-11

  Marita Ohlquist VIP
När man finns något ljus så vänjer sig sig vid mörkret.
Har funderat på det sista stycket och olikheten mellan generationerna.
2016-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP