Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min översättning av William Wordsworths ”Daffodils”.


Påskliljor

Ensam som ett moln som rymt
jag drev förbi båd dal och berg,
när sonika jag fick en skymt
av påskliljornas gyllne färg;
Vid sjön som stärkte deras glans
Fladdrade de kring i vindens dans
 
Så gränslösa som stjärnors ljus
som blänker många världar bort,
så spred sig som i sommarrus
miljoner utav deras sort
längs hela bukten: överallt
dansade de i guldgestalt.




Bunden vers (Annat versmått) av Eliderad
Läst 326 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-15 10:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eliderad
Eliderad