Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag kanske saknar dig

Den dag beslutade jag att du inte skulle existera

En längtan
så mycket som lockade

Frihet

Viktigare än mig?
Dina ögon
sårade


Jag hann inte säga nåt
innan du
var borta.

~

levt i en tonfiskburk
utan lufthål

Kändes det så?

jag tror jag börjar förstå
allt försent

jag har inte levt i en tonfiskburk

utan i ett smyckeskrin
av det finaste sammet
smyckats med det finaste guldet
som du omsorgsfullt putsat
finare för varje dag
aldrig lämnat
varit allt för rädd att mista

jag har förstått det nu..

Nu har jag inget
inget smyckeskrin

inte ens en tonfiskburk.







Fri vers av ~musik~
Läst 514 gånger
Publicerad 2006-05-15 16:51



Bookmark and Share


  Manal
en vacker dikt som pyntas med vackra ord, men jag tror att den kan bli mkt bättre med ett annat upplägg,bara en tanke =)
2007-11-08

    mellanmål
Andra delen är mycket bättre än den första, och jag tycker särskilt om:

Nu har jag inget
inget smyckeskrin

inte ens en tonfiskburk.

De sista raderna är verkligen talande och målande! Vackert.
2006-08-20

  Propella
Mycket tydlig och ärlig text. Älskar metaforerna, frågorna och iakktagelserna.
2006-05-31

  matrjosjka
det här var en riktigt fin dikt. det är så ofta som man inte inser vad man har förrän det är borta.
2006-05-15

    livräddaren
sötaste!det gör ont att läsa denna dikt...vill krama dej hårt NU!
2006-05-15
  > Nästa text
< Föregående

~musik~