Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Im taking you back, Im taking you back


för det handlar om röda gardiner





- kanske skulle jag låtit dig kidnappa mig just då






just då
den natten,
i ett höghus på sjunde våningen
en het sommar

sovrumsfönstret stod öppet
de nattliga vindarna fläktade våra svettiga kroppar

du tog ett bloss på cigaretten
och lutade dig ut genom det öppna fönstret

- dina ögon berättar de underbaraste sagor för mig

till Eva Cassidy och en flaska rödvin
diskuterade vi kulturkrockar
bin laden
och algebra

han sveper in hennes nakna kropp
i den röda gardinen

- du passar i rött, sade han

- du passar i mig, svarade jag




Fri vers av mysanpysan
Läst 997 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-11-22 22:36



Bookmark and Share


  Katja-
Bokmärkt!
Riktigt bra skrivet,

K.
2009-07-10

  Cicki
Väldigt bra beskrivet. Känns som om man är närvarande själv.
2006-02-12

  Josi
Så bra så bra så bra SÅ BRA! Jag får gåshud, dina beskrivningar är så målande...jag lever mig in...o myyyser
2006-02-10

  Axelandra
sexigt!!!
2006-01-24

  yoyyo
toppen
mycket bra skrivet
:)
2005-12-16

  pang
jag älskar den
2005-12-05

  Zeratul
Helt underbar stämning och perfekt avslutning!
2005-12-01

  Lola
Jag återkommer till den här dikten - den har smugit sig på mig... Stämningen är mjuk och kvinnan är på något sätt stark

"- du passar i rött, sade han

- du passar i mig, svarade jag"

Oerhört bra.
2005-12-01

  Tino
Jag gillar ditt sätt att skriva på!
Tycker denna texten var riktigt bra.
2005-11-30

  ibish
härlig är den. härligt började dagen nu.
2005-11-27

  Lola
Mycket bra.
2005-11-26

  Jessica Ebbesson
Mycket vackert och välskrivet!
Jag känner med det du skriver
och bilder framträder på min
näthinna. Tack!
2005-11-23

  Nils Sondefors
Härlig dikt, vackert fångad stämning och med en fin knorr på slutet!
Bildrikt språk - jag kan se hela situationen framför mina ögon...
2005-11-23

    Agnieszka
härligt skrivet. jag fångades rätt in i dikten. vartenda uttryck känns så välformulerat. jag är jätteförtjust.
2005-11-22

  Dan Linder
Det stora i det lilla formatet. Vilken känsla du har för ordval och pausering. Varje litet ord tillmäts exakt sin rätta plats, exakt sin rätta betydelse. Svårt att förklara, svårare att utföra. Den här måste du vara stolt över. I min bok är det en ny Favorit. Tack för läsningen!
2005-11-22
  > Nästa text
< Föregående

mysanpysan
mysanpysan