Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

någonting om det där ljuset i tunneln


Plöstligt i förbifarten
får jag en gläns av min egen spegelbild

- varför de hårda dragen i mitt ansikte

jag är fortfarande vacker
jag är inte förlorad

jag kommer att resa mig igen
det gör jag alltid

Påskliljor i rabatten
satt dem där i morses

soldis

avklädda barnskrik
ifrån fotbollsplanen

ett vänligt ansikte
en doft av en herrparfym

jag kommer att resa mig igen




Övriga genrer av mysanpysan
Läst 598 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-15 00:27



Bookmark and Share


  arie
då ens sanna Jag glimmar till i några sekunder - jag tycker verkligen du ger på ett vackert sätt ljus åt just detta med med ett välavvägt poetiskt språk där detaljer från vardagen och det som kretsar i ögonblicket runt diktjaget

och där glimmar dikten till
varken mer eller mindre
utan mer bara är
liksom Jaget bara är
bakom de hårda dragen vi ibland skyddar oss bakom

människan har den benägenheten att hon verkligen strålar
då hon inte uppbär någon attityd, förställning eller försvar ...

utan bara är i det ljus hon ändå är och kan vara i \"tunneln\"
vi glömmer så lätt

härligt att bli påmind om detta
med en sådan här \"strålande\" dikt

\"jag är fortfarande vacker
jag är inte förlorad\"
2008-03-15
  > Nästa text
< Föregående

mysanpysan
mysanpysan