Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Hedlund fd Langrath . Text som lästes under vår vigselakt igår.


Vandring vid tjärnen

Vi sicksackar på tjälskottsvägen upp till utsiktspunkten
mellan bergen ringlar älven många mil
jag visar och du ser

vi vandrar in på stigen mellan träden
passerar tallen med krokstammen
i sänkan bakom berget ligger vattenstigen
där du vandrar med stövelbeklädd fot

vi når tjärnen som delar skogen i två
den vilda otämjda sagoskogen dubbleras i vattenspegeln
på andra sidan, skymtar mellan stammar, ett avskalat kalhygge

en blåvinge fladdrar hälsande förbi
vi stannar, lyssnar till träden
som spelar för oss, på mossbelagd mark
det smakar vår som känns ända ner i tårna
vinden viskar mer och mer och lite, lite till

tillsammans hand i hand med bara fötter i gräset
vill jag fortsätta vandra med dig i många somrar till
smärtan av att du varit min saknad blandas med
glädjen över att du är

 

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 482 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-11-20 16:33



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Njuter. Tänk att äntligen få vandra med en som kan se, som lyssnar. Du väntade så länge. Jag gläder mig så ögonen tåras. Det smärtar, som för dig, att han varit din saknad, men blandas, även för mig, över att han är.

2016-12-15

  walborg
Innerligt vackra rader och avslutet så fint - och bilden ... tack för att Du delar
2016-11-21

  Anya VIP
Oj så fint. Helheten med bild och att den lästes under er vigselakt lyfter texten ytterligare. Blir rörd. Grattis!!!
2016-11-21

  Stefan Albrektsson
Vackert varsam vandring blir alltid större då den delas!! Stort grattis!!
2016-11-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
WOOOOOOOOOW
grattis i efterskott
jag önskar er
allt gott!
2016-11-21

  Bibbi VIP
Så fin skildring.
2016-11-21

  ULJO
Fin naturskildring
2016-11-20

  Stanley Rydell
En skogsvandring i ord som öppnar alla sinnen, inbjudande. Slutar i den mogna känslan av balans mellan saknad och glädje i ett Du som är.
2016-11-20

  KYREUS of Sweden
Amazing Grace
2016-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP