Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dröm i natten


Vattnets ytspänning bär den tunnaste varelse
men en sten splittrar dess sammanhållning

Den som kastade stenen i Askungens glashus
sitter i orubbat bo och grinar glatt

Människor är vattnets molekyler
som värmda blir en bubblande munter massa

Likt en förfriskad hop i nyårsnatten
som glatt avfyrar månraketer och slingar pussar

Men överhettade är folket ett ilsket moln av ånga
som bränner dig till döds när du är oförsiktig

En slamrande hop i kristallnatten som hotar
och jagar bort de goda féerna till skogs

Som myggan vandrar jag försiktigt fram
och går med försiktiga steg över ytan

En inbrottstjuv som smyger och söker kärleken
som lämnades åt sitt öde när hatet tog makten

 




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-21 21:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP