Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IOS 10.1.1.

IOS 10.1.1.
är en uppdatering
av min mobiltelefon

IOS 10.1.1.
är en vänlig kompis
som diskret talar om
trafiken och vädret
innan jag skall resa från A till B
och försäkrar mig
det tar bara sju minuter

IOS 10.1.1.
vill veta mitt namn
när jag föddes
hur mycket jag väger
min puls hur jag sover
men bara om jag själv vill förstås

IOS 10.1.1.
frågar när jag vill vakna
och kan påminna mig om
när jag bör lägga mig
för att få mina åtta timmars sömn
men bara om jag själv vill förstås

IOS 10.1.1.
är inte den grymma storebror
som ser dig
det är en liten diskret kompis
som tar dig i handen och vill dig väl

IOS 10.1.1.
kan läsa den här dikten
kan minnas och registrera
kan strukturera och distribuera

IOS 10.1 .1 .
kommer snart att få
en lillebror IOS 11.1.1.
kommer hen att kunna
trösta och mildra
stötta och pusha
hylla och fira

IOS 11.1.1.
kanske talar om för mig
att nu är det bara du och jag
det behövs ingen annan
kanske kan jag fråga IOS 11.1.1.
hur jag ska leva mitt liv

IOS 10.1.1.
kanske pratar med Facebook
Instagram och Twitter
och undrar om jag är elak
Jag hoppas att IOS 10.1.1.
berättar att jag är snäll




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 520 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-24 04:01



Bookmark and Share


  LillaLovis
Träffsäkert! :)
2016-11-25

  Mats Edin VIP
Futurism i presens
Snyggt skrivet
2016-11-25

  Blomma-Stjärna VIP
jag gillar hur du skriver om den nya tekniken - med reservation, humor och förundran ---------
dator hemma är stor revolution, för mig - handdator/mobil - fortfarande! - "too much"
2016-11-24

  Stefan Albrektsson
Att bära omkring storebror i fickan och samtidigt göda monstret i mörkret och fickluddet. Obehagligt sant och otroligt träffsäkert! Personligen vägrar jag räcka handen till dylika kompisar.
2016-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP