Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad är närhet och närvaro?

Vad vore vi fjuppiga mänskor

om inte djuren fanns

inga dragdjur förr 

eller uppmuntran

och kärlek som en

självklarhet varje dag

och tålamod med oss

vare sig de bor med oss

eller en bit ifrån

De förlitar sig på oss

så helt totalt

särskilt om de växt upp

med mänskor omkring sig

 

känner en obeskrivlig

tacksamhet över att

de bara existerar

 

Bugar för alla kramar

jag får när jag lyfter upp

min burmakatt och han

trycker sig emot mitt huvud

 

Och att de inte tröttnar

på mig alls bara vill

ha mer kärlek varje dag

Ett givande och tagande

som inte riktigt går

att beskriva med ord




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-24 17:58



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Nej, utan våra medvarelser djuren skulle vi stå oss slätt. Fint skrivet!
2016-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP