Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bland oskrivna blad



Himlen ömtåligt blå
någon timme,
en overklig bokmärkesängel
snart i bitar,
då ljuset dalar mot mörker.

Raka furor på avstånd,
staplar i en streckkod
kantar allt avklätt
nu avslöjande belyst -

men mossan
klär sig trotsigt
i grönt.

Koltrastens tystnad
kommenterar
med svarta punkter
bland oskrivna blad.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 463 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-12-04 16:19



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Fina bilder tecknar
du här med känslig
penna. Så vackert!
2016-12-05

  Gunnel Eriksson VIP
Fina bilder i din dikt.
Tallarna som en streckkod
är en ny bild, intressant och vacker. Dessutom tystnaden som är utmärkande för en decemberdag.
2016-12-05

    ej medlem längre
Skymningsljus... när skuggorna längas och färgerna mörknar...
Koltrasten ser man ofta i skymningen hoppande bland de torra löven...

Som en tavla från en decemberdag!
2016-12-04

  Stanley Rydell
Du får oss att se en härlig palett, t o m koltrastens tystnad. Skicklig med ordbilderna!
2016-12-04

    ej medlem längre
Du skriver så bra så det känns som det vore lätt. Som om orden bara finns där för dig. Från början till slut är den här texten väldigt tilltalande. Bravo!
2016-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP