Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes Trubbel

Hon var så bra,
På att vara i trubbel,
Checkade in i hjärtat som is,
Där ett sönderslaget hotellrum,
Blev en frisk bris,

Hon var så bra,
På att vara i trubbel,
Där hennes kyla,
Gjorde min kärlek dubbel.
Och som en flaska,
Med tårars bubbel–

Så dålig på vara kär.

Han var så bra,
På att vara förstörd,
Hon ville begrava mig i Sundsvall,
Levande under ett ödelagt Skönsmon,
För att hämma sitt fall,

Han var så bra,
På att vara förstörd,
Där hon fick nog,
Av att vara hänförd,
Och trots tomheten blev jag,
Fylld och närsynt förförd–

Så dålig på att vara kär.

De var så bra,
På att vara kaos,
Inte som att den här,
Dikten handlar om henne
De flesta dras till hennes sfär,

De var så bra,
På att vara kaos,
Där hon och han ville,
Vara ett "oss",
Och trots det fina de hade,
Bröt hon sig instinktivt loss–

Så dålig på att vara kär.

Rädslan för chansen,
Att allt som kunde,
Bli något vackert,
Dog med sansen,

Tog ned oss på knä,
Ett segel i lä,
Tog bakdörren ut,
Och filmen tog slut,
Mitt i–

Så dålig på att vara kär.




Fri vers (Fri form) av Elias N. Lockne
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-05 10:42



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Du skriver rasande bra. De två första verserna fastnar jag särskilt för; snyggt, snyggt!
2017-01-15

  E L Lockne
Helt fantastisk!
2017-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Elias N. Lockne
Elias N. Lockne