Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kungen

Kungen kan vara så jobbig
han vill vara nära mig
han viskar nå'tt i mitt öra
när jag vill sova i fred
Kungen vill bo i min hjärna
och smeka min kalla kropp
Han stannar alltid för länge
jag kan inte säga stopp

Han säger att jag är den fule
värdelös, grå och avskydd
men om han får mina pengar
eller mitt bankgirokort
skall han göra mig vacker
värdefull färgstark och älskad

Kungen har blivit så vanlig
han finns snart i varje hem
Han möter mig på toaletten
i soffan eller mobilen
på spårvagnen och i affären
jag kan aldrig riktigt fly
varje vaken stund finns han där

Han säger att jag är den fule
värdelös, grå och avskydd
men om han får mina pengar
eller mitt bankgirokort
skall han göra mig vacker
värdefull färgstark och älskad

Kungen vill ha mina vänner
han vill äga min stora familj
Han sätter sig vid frukostbordet
och skryter högt för sig själv
Han är min herre och herde
och barnens stora idol
Han är den som vet vägen
när jag blivit vilse och snål

Han säger att jag är den fule
värdelös, grå och avskydd
men om han får mina pengar
eller mitt bankgirokort
skall han göra mig vacker
värdefull färgstark och älskad




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-05 11:28



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Usch, vilken obehaglig typ! Svep honom från schackbrädet och/eller kasta något på honom som man gör i kubb!
2016-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP