Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad vi längtar efter och vad vi behöver, sol glädje och samvaro!


Äntligen sommar



Så kom äntligen sommaren
med plåster över barnens skrapmärken
efter vådliga cykelfärder
med kliande myggbett
och brännässlesveda
efter smultronplockning
med vilda lekar i gröngräset
och spilld saft på utflyktsfilten

Så kom sommaren
med solskimmer över badsjöns krusiga vågor
där barnen hoppar, skvätter och skrattar
och i den fuktiga strandsanden
bygger de sina drömslott




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 339 gånger
Publicerad 2006-05-16 10:46



Bookmark and Share


  noname_realmind
Vilken härlig sommardikt. Det behövde jag mitt i vintern! :))
Finte flyt och vackert ordat.
2008-02-16

  Fialotten
Instämmer till fullo med föregående talare.
Härlig läsning som man blir rysligt glad av.
2006-05-17

    HiFi
du har en förmåga att få med allt... tror du är en iakttagare utan like... härligt somrig, man hör bin surra och känner kladdet av gammal utrunnen saft under skosulan på altanen.. snyggt jobbat
2006-05-17

    Bodil Sandberg
Vilken härlig dikt!!!!
2006-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors