Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ridåfall



Färdigregisserat,
och en obönhörlig ridå
framför den scen
där jag borde agerat,
men jag är än en gång
för tidig eller för sen -

Medan decemberdagen
som förväntat
skyndar mot mörker,
tycks molnen gå i kvav
kring solens sista strålar
över ett vidsträckt
västerhav.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 569 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-12-11 11:57



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vemodigt...lite sorgset konstaterande.... tränger sig orden innanför huden

2016-12-13

  StinaJ VIP
Vemodigt om acceptans och en insikt att livet är en konst att leva.

2016-12-12

  Stanley Rydell
Igenkänning som sagt, samtidigt har livet lärt en del om att göra sig till vän med det du skildrar så bra här. Kallar det mer och mer för timing, lättare att tro på och låta andra stå för sin egen tidsuppfattning. Det låter väl förnumstigt - fast bara sanning för mig. Du skildrar sånt här så naket, välskrivet och äkta. Kan bara ta det på största allvar. Finstämt uttryckt av decembers vemodstämning.
Jag följer gärna solens sista strålar över ett vidsträckt västerhav, det är nog.
2016-12-12

  Gunnel Eriksson VIP
Ofta lyckas man inte när det gäller timing. Fint formulerat i "för tidig eller
för sen". Och havet fortsätter brusa
hur vi än gör. Vacker dikt.
2016-12-12

  Ingrid Trolle
Livet är fullt av val
och ibland blir replikerna
i dramat på scenen fel
En mycket tänkvärd dikt
om eftertanken.
2016-12-11

  Ingela Svenson VIP
Ja. En glimt av livets ständiga fråga, Varför blev det såhär?
2016-12-11

  bumerang
Det där känner jag igen
"För tidig eller för sen"
Sen ridå.

Texten manar till finstämd
eftertanke.
2016-12-11

  ResenärGenomLivet VIP
Våra liv spelas upp på en scen, men det är inte alltid vi gör det vi skulle...fin, tänkvärd dikt...
2016-12-11

    ej medlem längre
Rätta stunden var en annan gång, därför blev det inte av... lite sorgmodigt konstaterande...
2016-12-11

  Rise Little One
Väl skrivet om en händelse som man behärskade men valde ändå att inte utföra!
2016-12-11

  RitaBrunner
När ridån går ner på en scen går den upp på en annan :)
Vackra rader!
2016-12-11

  Minkki VIP
väl skriver Du, väl väcker Du igenkännandet över vad man kunde kunnat men ändå inte ...
2016-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP