Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Precis som nu

Det var vinter då precis som nu, men världen kändes inte lika närvarande som du
Det var tryck över bröstet, någons lår, glasklara sjöar, en tidig vår
Det var ingen som dög, gamla krav, något som växte och böljande hav

Snuddar vid det som kallades vårt
Fixerar blicken vid allt som är svårt
Briljerar med ord som inte är dina
Ramlar längs stråk som inte är mina

Det var sommar då precis som nu, ta min hand: vi gör det på sju
Det var nytända cigg, rödvin och salt hår, vilsna fingrar, en tidig vår
Det var allt eller inget, friktion och balett, lugna andetag, fel och rätt

Rör vid det som alltid är vårt
Plus minus noll har aldrig känns svårt
Dansar med steg som bara är mina
Stryker längs ytor som bara är dina




Fri vers av tolvtrettiotre
Läst 320 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-14 12:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tolvtrettiotre
tolvtrettiotre