Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En solig gryning

Jag är längtan tillbaka till det som flytt
En avdunstad pöl i en dröm som gnytt
En evig längtan, ett vakuum, ett knytt
En solig natt i drömmarnas hytt

Du saknade inget men ändå allt
Du frös ihjäl och allt var varmt
Du dunkade, drunknade, suktande kall
En solig kväll i decembernattens svall

Daggen på glaset, ljuset som sprängs
Hud som torkar vid samtidens gräns
Vanligtvis vanlig men ovanligt precis
Säregen, tråkig och i mål utan pris
En solig gryning i mitt eget paradis




Fri vers av tolvtrettiotre
Läst 105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-09-07 20:02



Bookmark and Share


  Linil VIP
En fin dikt som gungar rytmiskt i läsandet. "Hud som torkar ..","Jag är längtan tillbaka .." är verser som har fina dubbla budskap för mig.
2021-09-07
  > Nästa text
< Föregående

tolvtrettiotre
tolvtrettiotre