Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TVÅTUSENBARN

"Vill du bli min?",
Evig kärlek,
En gammal mening,
Nött och blek,
Solidaritet bytt,
Mot fingerpek,
Gör nya sedlar,
Av visdomens ek,
Hjärtelöfte,
Till otrosvek,

Riksdagsadeln,
Bär samma färg,
Som kung på torget,
Brun av ärg,
Vita riddare,
På venusberg,
Vinstgamar suktar,
Arbetarmärg,

Mentala diagnoser,
Svart vardagsmat,
Trots ett välstånd,
På silverfat,
Monotonismen,
Skadad social soldat,
Blommor sakta vissna,
I ett döende klimat,
Dödfödd uppfostran,
Och de kallar oss lat?
Dela vacker bild,
Med kväljande citat,

Bli skilsmässomamman,
Till mina söner,
Nig och bocka,
För svältlöner,
Hopplöshet,
I nya röner,
Psykiatrin i himlen,
Hör mina böner,
Serotoninreglage,
Sjukvården kröner,

Det enda vackra,
Horisontens rand,
Mynt för öga,
Hat för tand,
Genom händer,
Rinner samhällssand,
Jesus Krist,
Söker knyta band,
Men den fallna ängeln,
Har redan tagit min hand.




Bunden vers (Rim) av Elias N. Lockne
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-20 02:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elias N. Lockne
Elias N. Lockne