Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyacinttema

Ett ord, ett objekt.
Tecken för sig själva (sui) utgör bilder i sig.
Sällan att de vill bära smycken.
De sätts samman i nya realiteter.
I verkligheter.

Utträde, hur man träder ut ur språket mot händelser.
Jag tänker på scener. Samtal människor emellan.

Talakter för ensamma själar är självakter i dramatik.
Det skulle kunna vara självaktning.
Lyrik är att utesluta andra, att utgå ifrån sig själv,
frångå det kommunikativa.

Om jag har en ensam själ? Nej.
Så är jag för begrepp och bör gå mot akustik.

Hyacint och ideal att bära lyskraft över dagen.

Med akustik skulle det kunna lyda så här:
i hyacintens krona hasar harar i gröna hagen
jägaren jagar deras lila, vita, rosa håg så fagert
i gryningen kallar han på deras vita kalla

Med bild skulle det kunna lyda så här:
Så lyser de mot ett slags natthimmel för att bli till...

Med vetenskapen är blommans släkte hycacint orientalis
och ingår i familjen sparrisväxter i en underdivisionen
gömfröväxter. Den har en allergiframkallande doft.

gömfröna lyser med bärkraft i en diameter på 3 cm

















Övriga genrer av frun
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-20 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun