Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möte med verksamhetschefen

Jag är så glad och tacksam
att jag kan möta dig idag
utifrån en styrkeposition
Jag lever i ett demokratiskt land
där jag har en rätt och en möjlighet
att uttrycka mina åsikter och tankar
och berätta om de för vem som helst
Ingen människa kan straffa mig detta

Jag är så glad och tacksam
för att jag får berätta för media
om det som händer på min arbetsplats
utan att någon får ta reda på vad jag berättat
eller straffa mig för det

Jag är så glad för det arbete
som facket och arbetarrörelsen
gjort långt innan jag föddes
Tack vare dem har jag rätt till
åtta timmars arbetsdag
lång betald semester
rätt till lång betald föräldraledighet
rätt att vara sjukskriven när jag blir sjuk

Nu till julen väntar en tid av ledighet och vila
Min tacksamhet går inte till alla dessa producenter
av varor och tjänster
inte heller till Jesusbarnet, Maria eller Gud
utan till alla dessa vanliga arbetare och tjänstemän
som har skapat den svenska demokratin




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-21 02:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Känns som ett positivt möte och en tacksamhet över ett arbete med dess rättigheter. En kontrast till de arbetsplatser som är mycket stressade och pressade. Det är tufft att jobba heltid idag.
2016-12-22

  Mats Edin VIP
Jag med, bra skrivet
2016-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP